Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El Síndic de Greuges va atendre ahir 13 persones en la seva visita a Manresa

06/10/2021

De les 13 atencions realitzades, 8 van ser queixes i 5 consultes, totes fetes per persones residents a Manresa i versaven sobre temes relacionats amb serveis socials, educació, multes de trànsit i mobilitat.

L’equip del Síndic de Greuges de Catalunya va atendre ahir, 6 d’octubre, 13 persones residents a Manresa, 5 de les quals van fer consultes i 8 van ser queixes. D’aquestes queixes, 1 anava adreçada a l’Ajuntament de Manresa.

Després d’alguns trimestres que l’atenció de l’equip del  Síndic s’havia fet de forma telemàtica a causa de la situació sanitària, en aquesta ocasió l’atenció es va fer de forma mixta: presencialment al Centre Cultural el Casino, i de forma telemàtica, per telèfon o videotrucada.

Les problemàtiques plantejades van ser, entre d’altres, temes relacionats amb serveis socials, educació, multes de trànsit, mobilitat, etc.

Per concertar entrevista calia haver enviat prèviament un missatge al correu electrònic sindic@sindic.cat o bé haver trucat al telèfon gratuït 900 124 124.

El nombre de persones ateses en aquest tipus de consulta continua disminuint, ja que en la darrera ocasió, que va ser el 21 de juny passat, l'equip itinerant del Síndic de Greuges va atendre un total de 15 trucades, 4 eren consultes i 11 queixes i d'aquestes darreres 3 anaven adreçades a l'Ajuntament de Manresa.

El Síndic té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions. Vetlla pel bon funcionament de l'Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l'Administració catalana, amb l'objectiu d'ajudar a millorar-ne el funcionament.

També supervisa les empreses privades que presten serveis d'interès públic, com ara la llum, la telefonia, l'aigua, el gas, el servei postal, etc.

L’Ajuntament de Manresa i el Síndic de Greuges van signar el 18 d’octubre de 2017 un conveni per reforçar els serveis que ofereix aquesta institució a la ciutadania de Manresa. Segons aquest conveni, l’equip del Síndic es comprometia a fer un mínim de quatre visites anuals a la ciutat i dur a terme un informe anual sobre les seves actuacions a la ciutat. En el conveni també es preveia aquesta visita al Ple Municipal, i el Síndic també es comprometia a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com