Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Finalitza el primer curs subvencionat de conducció d'autobús adreçat a dones en situació d'atur >

Finalitza el primer curs subvencionat de conducció d'autobús adreçat a dones en situació d'atur

27/12/2020

L'Ajuntament de Manresa manté un acord de col·laboració amb l'empresa Sagalés, que s’ha compromès a contractar el 60 % de les dones que superin amb èxit la formació i obtinguin els permisos per conduir autobusos.

Un total de vuit dones estan finalitzant el primer curs de conducció d’autobusos adreçat específicament al col·lectiu femení en situació d’atur. Es tracta d’una formació que s’està realitzant a través del Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa, subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc del Programa complementari de Foment de l’Ocupació Local 2020.

 

El curs es va posar en marxa el juliol i consta del Carnet D i dels certificats per a transport de passatgers. En aquesta primera edició hi ha participat 8 dones, que en el moment d’iniciar la formació es trobaven en procés de recerca de feina i tenien interès en formar-se i incorporar-se al sector del transport de viatgers.

 

Amb la iniciativa, l’Ajuntament vol contribuir a la igualtat de gènere i d’oportunitats al món laboral en un àmbit, el de la conducció d'autobusos, on la presència de la dona és més minoritària. En funció de la demanda, s’estudiarà realitzar una segona edició.

 

En paral·lel, l’Ajuntament de Manresa ha arribat a un acord de col·laboració amb l'empresa Sagalés, que ha manifestat la seva voluntat i el compromís de contractar almenys un 60 % de les dones que facin amb èxit la formació i obtinguin els permisos per conduir autobusos. 

 

La formació i la gestió dels permisos s’ha portat a terme a través dels serveis de Trac Autoescola.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com