Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • S'esgoten les places de la versió especial de la Marxa del Pelegrí >

S'esgoten les places de la versió especial de la Marxa del Pelegrí

27/09/2020

Aquest cap de setmana passat s’han exhaurit les places disponibles per a la Marxa del Pelegrí del 4 d’octubre, una caminada per l’últim tram del Camí Ignasià que aquest any tindrà un format especial a causa de les limitacions imposades per la Covid-19.

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­

La Marxa del Pelegrí 2020, que es va ajornar el mes d’abril passat pel confinament general de la població, se celebrarà el proper diumenge 4 d’octubre, però en una versió especial, ja que les limitacions en trobades i activitats esportives han obligat a adaptar-ne el format habitual.

Així, la Marxa del Pelegrí Versió 2020 tindrà una única modalitat de 26 km entre Montserrat i Manresa i comptarà amb cent participants, repartits en 4 grups de 25 persones, que aniran acompanyats de dos guies i que es mantindran compactes durant tot el recorregut, en el qual també hi haurà avituallaments individualitzats i es tindrà cura de mantenir les condicions sanitàries pertinents.

Els interessats a fer la caminada podien inscriure’s fins al proper dissabte, tant des dels webs de Manresa 2022 i de Manresa Turisme com des de l’Oficina de Turisme de Manresa, però aquest cap de setmana ja s’han exhaurit les cent places disponibles i, per tant, els quatre grups que prendran part d’aquesta marxa ja estan complets.

Cada grup que s’ha format rep el nom d’una ínyiga, les dones que van tenir cura d’Ignasi de Loiola fa 500 anys durant la seva estada a Manresa un cop va arribar de Montserrat. Així, els grups Àngela, Agnès, Joana i Miquela faran un petit homenatge a quatre de les ínyigues durant la caminada, que serà d’una velocitat inferior o superior  segons  la  inscripció que s’hagi fet i, també, de la dinàmica del grup durant el trajecte. Es calcula que el trajecte de Montserrat a Manresa es farà entre 5 i 6 hores i mitja en funció del ritme de cada grup.

Enguany, l’obsequi de record per participar en la Marxa del Pelegrí serà un bidó individual de 600 ml que es podrà reomplir d’aigua o líquid durant el recorregut, contribuint així a fer una caminada més sostenible i, al mateix temps, més segura.

La Marxa del Pelegrí està organitzada per l’Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i Fundació Turisme i Fires de Manresa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellgalí, l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, l’Ajuntament de Monistrol de Montserrat, l’Ajuntament de Marganell, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, Bages Turisme, Oller del Mas, Grup Sardanista Dintre el Bosc, Centre Excursionista de la Comarca del Bages i Dinàmic Guies. La caminada té el suport de l’Obra Social “La Caixa” i Spar.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com