Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • L'Ajuntament de Manresa incrementa el servei de bus urbà fins al 70% coincidint amb l'augment progressiu de la mobilitat >

L'Ajuntament de Manresa incrementa el servei de bus urbà fins al 70% coincidint amb l'augment progressiu de la mobilitat

21/05/2020

L’objectiu de la mesura és facilitar i incentivar els viatges en transport públic entre els barris i el centre de la ciutat. Per agafar el bus és obligatori dur mascareta i, per aquest motiu, l’Ajuntament ja n’ha repartit més de 10.000 entre els seus usuaris. Cal comprar prèviament les targetes de viatges, ja que per motius de seguretat no es pot pagar encara amb efectiu. Es farà retorn dels títols caducats durant aquest període que no s’hagin pogut acabar d’utilitzar.

L’Ajuntament de Manresa incrementarà, a partir d’aquest dilluns 25 de maig, el servei de bus urbà fins al 70% del servei que era habitual abans de la crisi. Durant el confinament, i a causa de les restriccions per evitar la propagació de la Covid-19, el servei de bus, en el seu global, ha estat del 50% respecte del que eren els seus horaris habituals. En aquests moments, l’augment progressiu de la mobilitat fa necessari incrementar el servei per tal de poder absorbir la demanda i facilitar, alhora, l’ús del transport públic per moure’s per la ciutat.

 

Així, a partir de dilluns 25 de maig, totes les línies de dilluns a dissabte funcionaran amb l’horari de servei que abans de la crisi estava indicat per als dissabtes.

 

La línia 1 (que dona cobertura als barris de la Balconada, Cal Gravat, Sagrada Família i connecta també la zona dels Trullols amb el centre de la ciutat) oferirà freqüències d’entre 15 i 20 minuts durant tot el dia. És un bus més respecte del servei que hi ha hagut des de l’inici de l’estat d’alarma.

 

Les línies 3, 4 i 5 (Mion- Plaça Catalunya, Font- Valldaura i zona del Congost, Sant Pau-Viladordis - Guix-Pujada Roja) incrementen notablement el seu servei. Amb l’estat d’alarma, havien passat a tenir freqüències de dues hores i, a partir de dilluns, passaran a freqüències de 30, 20 i 60 minuts respectivament, recuperant, en aquest cas, el servei que tenien els dissabtes abans de la crisi. 

 

La línia 2 (La Parada) manté freqüències de 20 minuts i la línia 8 (Perimetral) també es manté amb freqüències de 30 minuts durant tot el dia.

 

Pel que fa als festius, es recupera tot el servei de les línies 6 i 7, que connecten la majoria de barris de la ciutat amb el centre, amb freqüències d’una hora de les 8.10h fins a les 20.40h. No hi haurà servei de la línia 8 en festius.

 

L’Ajuntament de Manresa informarà dels nous horaris a totes les parades de bus urbà de la ciutat, així com a l’interior dels busos i als panells electrònics, situats a les principals parades. També es pot utilitzar l’app per a saber el temps de pas real del bus per cada parada.

 

 

Repartiment de mascaretes i desinfecció

L’Ajuntament de Manresa recorda l’obligatorietat de dur mascareta si es viatja en transport públic. El consistori ja n’ha repartit més de 10.000 entre els usuaris del bus. De moment, no es pot pagar amb efectiu. Cal comprar prèviament les targetes de transport als més de 25 punts de venda que hi ha a la ciutat. La T-10 costa 9,10 euros i la T-Mes val 32 euros. La T-Mes està molt indicada pels usuaris habituals, ja que per un euro al dia permet viatges il·limitats a tot el servei. S’informa també que es farà retorn dels títols caducats durant aquest període que no s’hagin pogut acabar d’utilitzar.

 

Tota la flota de vehicles es neteja i es desinfecta diàriament amb productes especialitzats, també amb sistema d’ozó. També es netegen cada dia totes les parades. Es recorda que per motius de seguretat l’ocupació màxima dels busos no pot superar el 50%. En nombres sencers, són un màxim de 33 persones als vehicles grans i un màxim de 21 persones als busos petits.

 

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com