Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Aquest estiu les cadires de la Rosita no es col·locaran al Passeig per minimitzar el risc de contagis >

Aquest estiu les cadires de la Rosita no es col·locaran al Passeig per minimitzar el risc de contagis

21/05/2020

L’Ajuntament de Manresa ha decidit no instal·lar-les a causa de l’obligatorietat de distanciament de dos metres i la neteja higiènica constant d’aquest mobiliari així com també l’ampliació de les terrasses permesa dels locals de restauració més propers.


La crisi del coronavirus ha afectat de forma notable a la quotidianitat de la ciutat i aquest estiu afectarà també a les populars cadires de la Rosita del Passeig de Manresa. L’Ajuntament de Manresa ha decidit que, per motius de seguretat i amb la voluntat d’evitar contagis de la Covid-19, finalment no s’instal·laran com era tradicional.

Les mesures de prevenció amb motiu de la pandèmia obliguen a un distanciament de dos metres entre cadires així com un manteniment i neteja higiènica constant d’aquest mobiliari que farien necessari més recursos i més espai en aquesta zona del Passeig.

Aquest fet s’afegeix també a l’aplicació de les mesures de suport i de reactivació econòmica aprovades per l'Ajuntament de Manresa per facilitar als locals de restauració ampliar la seva superfície ocupada de les terrasses per garantir la distància de seguretat exigible i evitar possibles contagis. L’ampliació de terrasses es produirà a molts punts de la ciutat però molt especialment en un entorn com aquest, amb una important presència d’activitats vinculades a la restauració.

Davant l’increment  progressiu de la mobilitat que s’anirà produint amb les diferents fases del confinament, l’Ajuntament continua actuant i fent actuacions de forma equilibrada per esponjar l’espai públic de forma que sigui compatible el trànsit de vianants amb la major seguretat i, alhora, facilitar la necessària reactivació comercial de la ciutat.

 

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com