Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • L'Ajuntament de Manresa dona consells per ajudar a tenir cura de les persones de més edat >

L'Ajuntament de Manresa dona consells per ajudar a tenir cura de les persones de més edat

29/03/2020

Amb motiu de la situació de confinament, es plategen diverses recomanacions que s’han editat en un cartell, sota el lema “Cuidem la nostra gent gran”

 

La Regidoria de les Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa ha difós uns consells per ajudar a tenir cura de les persones de més edat, en aquesta situació de confinament que estem vivint, amb motiu del Covid-19. Els consells s’han editat en un cartell, sota el lema “Cuidem la nostra gent gran”, que planteja les recomanacions següents:

 

  • PROPORCIONAR INFORMACIÓ POSITIVA. Atès que tenir el televisor encès tot el dia no és la millor opció, les persones més grans són la població de risc i això pot generar pensaments tremendistes, negatius i de preocupació innecessaris i que minen la seva autoestima i confiança.

 

  • FACILITA LA REALITZACIÓ DE TREBALLS DEL SEU INTERÈS. Promoure la realització d’activitats que més els agradin fer, com escoltar música, pintar, llegir, escriure, cosir, cuinar, etc.

 

  • PROMOU ACTIVITATS LÚDIQUES AMENES I DIVERTIDES. Dedica un temps a realitzar jocs de taula, dòmino, parxís, bingo, ens asseguraran anècdotes i rialles amb la millor companyia possible.

 

  • AFAVOREIX L’EXERCICI FÍSIC. Fer esport diverses vegades al dia per evitar el sedentarisme. Aquestes activitats poden ser: passejades pel domicili, estiraments o relaxació, entre d'altres. Si cal, també hi ha exercicis que es poden realitzar asseguts.

 

  • INICIA CONVERSES QUE SIGUIN D'INTERÈS. Busca temes de conversa que siguin amens i divertits i que facin partícip a la persona gran. Parla sobre esdeveniments feliços del passat o del present (receptes que els agradi cuinar, anècdotes de la infància, casament, cantants favorits ..) Sobretot evita converses sobre males notícies, morts, malalties o política.

 

  • ESCOLTA LES SEVES INQUIETUDS. Parlar al voltant de les seves preocupacions i episodis que vulguin recordar, proporcionant eines i acompanyant-los en aquest moment que vivim.

 

  • ESTIMULA LA MENT. Promou activitats que estimulin la memòria, l'atenció, la concentració, l'orientació entre d'altres i les habilitats cognitives.

 

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com