Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • L'Ajuntament de Manresa inicia les tasques de neteja especial de la via pública amb hipoclorit com a mesura de prevenció pel coronavirus >

L'Ajuntament de Manresa inicia les tasques de neteja especial de la via pública amb hipoclorit com a mesura de prevenció pel coronavirus

24/03/2020

Avui dimecres han començat les tasques de neteja especials, amb aigua i hipoclorit, als llocs on hi ha més afluència de persones que podrien estar afectades pel coronavirus. Inicialment s’ha actuat amb una baldejadora,i demà s’hi incorporaran equips a peu, amb una motxilla amb el mateix producte.


L’Ajuntament de Manresa ha començat avui les neteges especials (utilitzant aigua amb hipoclorit),  seguint les recomanacions emeses pel Ministeri de Sanitat com a mesura de prevenció per evitar la propagació del coronavirus.

 

En aquesta primera jornada, s’ha actuat amb la baldejadora amb aigua i hipoclorit, i s’ha treballat als llocs on hi podria haver més afluència de gent malalta. Bàsicament s'ha aplicat a l'entorn dels centres sanitaris (hospitals , Centre hospitalari i CAP Bages) i també a l'accés al cementiri.

 

Demà es mantindrà aquest equip, i s'hi incorporaran 5 equips que també faran la neteja amb aigua amb hipoclorit , però d'una manera més manual (amb motxilles) . Amb aquests nous equips , a banda dels llocs on s'ha actuat avui (on es considera que és important una neteja amb més freqüència) també es treballarà a les zones d’accés a altres edificis on hi ha força afluència de persones, com ara l'edifici de la Florinda, el menjador social, la seu de la Plataforma d'aliments, etc, i a l'entorn de les farmàcies.

 

En aquests punts, a banda de netejar el paviment, també es durà a terme la neteja del mobiliari que hi hagi a l'entorn (bancs, pilones, baranes…).

 

Un altre dels focus on es començarà a aplicar aquest tractament a partir de demà és a les manetes dels contenidors de les fraccions de rebuig i d'orgànica, que són els que s'han de manipular per obrir-los i poder llençar les bosses.

 

L'àmbit d'aplicació d'aquests tractaments s'anirà variant segons necessitats.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com