Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • El Selves i Carner i el Casal de les Escodines estrenen avui dos exposicions que reflexionen sobre els drets humans i el dret al refugi >

El Selves i Carner i el Casal de les Escodines estrenen avui dos exposicions que reflexionen sobre els drets humans i el dret al refugi

08/01/2020

 “Mirades sobre els drets humans” es el títol de la mostra fotogràfica que es podrà veure al Centre Cívic Selves i Carner fins al 31 de gener; i el recull de treballs pictòrics sobre tela “Del pinzell a la Denúncia” estarà ubicat al Casal de les Escodines fins el dia 30 del mateix mes.

Avui, dimecres 8 de gener, dos nous projectes expositius comencen la seva estada al Centre Cívic Selves i Carner i el Casal de les Escodines. Ambdós són resultat dels treballs dels espais creatius que vinculen la pràctica artística per reflexionar  sobre els drets humans i el dret al refugi.

 

“Mirades sobre els drets humans” al Centre Cívic Selves i Carner

 

L’exposició fotogràfica “Mirades sobre els drets humans”, que es podrà veure al Centre Cívic Selves i Carner fins el 31 de gener, aplega una mostra dels  treballs fotogràfics de l’Espai Creatiu d’Expressió Visual sobre Drets Humans (tardor 2019), coordinat per Oriol Segon Torra i realitzat al mateix centre.

 

Al llarg de 3 sessions del mes de novembre, un grup de vuit persones va participar a l’Espai Creatiu organitzat per la regidoria de Cultura i  conduït per Oriol Segon Torra, fotògraf documental i creador visual manresà, en el qual, a través de dinàmiques creatives amb càmeres i telèfons mòbils va treballar la percepció sobre els Drets Humans per expressar, mitjançant la imatge, el propi punt de vista i visió del món per contribuir a la construcció d’una societat més justa i crítica.

 

El projecte fotogràfic i expositiu que va estar consensuat per tot el grup de participants i va estar exposar al Passeig Pere III, del 4 al 20 de desembre (alçada de Crist Rei) dins la Campanya de la regidoria de Cooperació, “Manresa per la Justícia  Global” i amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans (declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides, el 10 de desembre).

 

La defensa dels drets humans comença per la mirada de cadascú sobre la realitat; la mostra traspua la delicada percepció fotogràfica dels participants del taller. L’horari de visita és de dilluns a divendres de 16 a 21 h.

 

“Del pinzell a la Denúncia” al Casal de les Escodines

 

Per la seva banda, el Casal de les Escodines acollirà el recull de creacions pictòriques sobre tela realitzades a l’Espai Creatiu “Del pinzell a la Denúncia” portat a terme al juny 2109 de forma gratuïta i conduït per Aina Sallés entorn del Dia Internacional de les Persones Refugiades i del Dret al refugi.

 

Aquest Espai Creatiu, organitzat per la regidoria de Cultura i realitzat en tres sessions al juny de 2019 al Casal de les Escodines, va ser participat per gairebé una trentena de persones, joves i adultes, de procedències molt diverses (Colòmbia, El Salvador, Hondures, Marroc, Geòrgia)  moltes de les quals venien de les fundacions Apipa-Acam i Germà Tomàs Canet, les quals van posar en pràctica la potència de les arts plàstiques com a forma de reflexió sobre el dret al refugi.

 

El taller va culminar en la presentació d’una mostra artística a la plaça Sant Domènec del 20 al 28 de  juny 2019, que va coincidir amb l’acte “El Dret al refugi i l’activisme cultural”, organitzat per la regidoria de Cooperació, juntament amb la Casa Flors Sirera i el Consell Municipal de Solidaritat de Manresa.

 

La proposta creativa, conduïda per Aina Sallés, artista plàstica i amb formació amb estudis d’Art teràpia no requeria experiència prèvia, només ganes de conèixer tècniques per expressar opinions, emocions o reptes davant la temàtica plantejada, el dret al refugi, que afecta ja a més de 68 milions de persones al món.

 

La mostra la configuren 27 teles acolorides de 60 x 60 cm que es poden visitar  fins al 30 de gener, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, de 16 a 20.30 h  i dissabtes, de 9 a 14 h.

 

Els Espais Creatius vinculen una temàtica transversal al procés creatiu

 

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa dins la programació sociocultural del Casal de les Escodines i del Centre Cívic Selves i Carner, realitza  el projecte Espais Creatius, una proposta amb l’objectiu de vincular una temàtica transversal o efemèride, poder-hi reflexionar i desenvolupar diverses pràctiques artístiques a través d’un petit procés creatiu.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com