Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Declaració institucional del govern de l'Ajuntament de Manresa amb motiu dels diversos casos d'agressions sexuals a Manresa >

Declaració institucional del govern de l'Ajuntament de Manresa amb motiu dels diversos casos d'agressions sexuals a Manresa

11/12/2019

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha llegit aquesta tarda una declaració institucional, a la Sala de Columnes de l'Ajuntament de Manresa. L'han acompanyat el primer tinent d'alcalde i regidor de Presidència, Marc Aloy; el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Joan Calmet; i la regidora de Feminismes i LGTBI

Avui hem conegut un nou cas d’agressió sexual a una noia menor de Manresa, ocorreguda la matinada del 17 de novembre a la nostra ciutat. El cas se suma als que els darrers mesos s’han produït a Manresa, els dos últims dels quals fa ben pocs dies.

 

En primer lloc, expressem la nostra consternació i el nostre rebuig més contundent a aquest fet execrable. Com a govern de la ciutat ens sentim profundament adolorits i preocupats per aquesta successió d’agressions sexuals, algunes de les quals a menors d’edat i perpetrades en grup.  No estem disposats a tolerar aquesta xacra.

 

Volem reiterar el nostre suport total a les persones agredides i les seves famílies i entorn proper i ens posem a la seva disposició, com hem fet en tots els casos, en tot allò que puguin necessitar i exigim a la justícia que actuï amb contundència i celeritat contra les persones agressores.

 

La gravetat de la situació supera la capacitat d’actuació de l’Ajuntament, que no disposa ni de la informació suficient, ni de les eines i recursos necessaris per combatre aquesta problemàtica,  i necessita la col·laboració de totes les institucions.

 

Per tots aquests motius, el govern municipal ha adoptat els següents acords:

 

1. Convocatòria extraordinària i urgent d’una Junta Local de Seguretat, que tindrà lloc demà divendres, a les 6 de la tarda, amb l’assistència del conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

 

2. Convocatòria urgent d’una taula d’emergència per a l’abordatge de les violències sexuals, a la qual requerirem la participació de representants del departament d’Interior; de Treball, Afers Socials i Famílies; de l’Institut Català de les Dones; de la Delegació del Govern a la Catalunya Central; de tots els grups municipals de l’Ajuntament; de personal tècnic municipal de les diverses àrees; i de totes aquelles persones o entitats que puguin contribuir ajudar a combatre aquesta problemàtica.

 

Aquesta reunió tindrà lloc previsiblement el proper dilluns, 16 de desembre. Entre els assistents hi haurà el secretari general d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, o un representant seu; la directora general de l’Institut Català de les Dones; un representant de la conselleria d’Interior

 

3. Atès que dues de les darreres agressions que hem conegut han tingut lloc en pisos ocupats irregularment, l’Ajuntament intensificarà el seguiment dels habitatges ocupats, a través dels cossos de seguretat i els serveis tècnics municipals, per recollir informació i detectar possibles situacions conflictives , com a mesura preventiva.

 

Volem analitzar les causes d’aquesta situació, tenir tota la informació i  abordar el problema de forma global. Som conscients que és una situació que va més enllà de la nostra ciutat. Però no ens podem permetre que Manresa continuï sent escenari d’aquests episodis lamentables.

 

A Manresa no hi ha lloc per als agressors. Tolerància zero a les agressions. Ens hem de conjurar per trencar amb la impunitat de les violències sexuals. Som una ciutat de pau i no permetrem que ningú trenqui la convivència. És el nostre compromís.

 

Enllaç al vídeo de la declaració institucional: https://www.youtube.com/watch?v=Hv3rdAxyZKQ

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com