Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • El Carrer del Balç s'engalana de festa amb l'Avantpessebre Vivent i el Poema de Nadal >

El Carrer del Balç s'engalana de festa amb l'Avantpessebre Vivent i el Poema de Nadal

11/12/2019

L’Avantpessebre es podrà veure aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, en funcions cada 15 minuts entre les 17.30 i les 20.30 h. El Poema de Nadal es portarà a terme el cap de setmana del 21 i 22 de desembre, en tres funcions cada tarda (17.30, 18.45 i 20h). Ja es poden adquirir les entrades al web www.manresaturisme.cat o bé al mateix Carrer del Balç.

Aquest mes de desembre un dels espais patrimonials més visitats de Manresa acull dues activitats especials de caire nadalenc, de les quals se’n celebra la segona edició després de la bona acollida de l’any passat: l’Avantpessebre Vivent i el Poema de Nadal.

 

Ja es poden adquirir les entrades anticipades per a ambdues activitats al web www.manresaturisme.cat o bé al mateix Carrer del Balç en horari d’obertura, cada matí, de dilluns a diumenge de 10 a 14 h, i per les tardes, de dimarts a divendres de 17 a 19 h i dissabte de 17 a 20 h.

 

L’Avantpessebre Vivent

 

L’Avantpessebre Vivent del Carrer del Balç, que tindrà lloc aquest cap de setmana, dissabte i diumenge 14 i 15 de desembre en funcions cada 15 minuts entre les 17.30 i les 20.30 h, és una iniciativa del l’Associació Teatral El Teló i la Fundació Turisme i Fires de Manresa. Té la particularitat que s’ambienta en les escenes bíbliques que van tenir lloc abans del Naixement de Jesús, com la sortida d’Egipte, els reis Salomó i Herodes o l’Anunciació a Maria.

 

Aquest nou pessebre esdevé l’avantsala del tradicional pessebre vivent del Pont Llarg, que se celebra el dia de Sant Esteve i compta amb la col·laboració de diverses entitats, com el Casal Cultural de Dansaires Manresans, el Grup Escènic Nostra Llar del Poble Nou, l’Associació Cultural i Recreativa Armats de Manresa i, també, el Pessebre del Pont Llarg Manresa.

 

Els preus varien en funció de les edats dels espectadors. L’activitat està inclosa dins el programa de la tradicional Fira de Santa Llúcia, que es desenvoluparà durant tot el cap de setmana a la plaça Major.

 

Poema de Nadal

 

D’altra banda, el Poema de Nadal del Carrer del Balç, basat en el text clàssic de Josep Maria de Sagarra, un dels relats poètics més arrelats a la cultura catalana, s’adapta als espais del carrer medieval. Una versió teatral de petit format i de proximitat amb l’espectador, amb les veus dels actors Alícia Puertas i Ivan Padilla, acompanyats, en aquesta ocasió, de la música en directe del saxo de Joan Mas, que dotarà a la versió d’un contrapunt elegant i modern en diàleg amb els versos més clàssics.

 

El Poema de Nadal es podrà veure el cap de setmana previ al Nadal, el 21 i 22 de desembre, en tres funcions cada tarda (17.30, 18.45 i 20 h) per a grups reduïts amb una entrada general de 8€. És un activitat organitzada per la Fundació Turisme i Fires a Manresa que, juntament amb l’Avantpessebre, respon a la voluntat d’activitat artística el carrer medieval i donar-li nous atractius a aquest recurs turístic essencial.

 

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com