Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • L'Ajuntament signa amb la FAVM i l'AVV de les Escodines els convenis per als Plans de Desenvolupament Comunitari >

L'Ajuntament signa amb la FAVM i l'AVV de les Escodines els convenis per als Plans de Desenvolupament Comunitari

21/05/2019

El consistori atorga una subvenció de 72.000 euros a la FAVM i 54.860 a l’AVV Escodines pel col·laborar en els Plans de Desenvolupament Comunitari, amb l’objectiu d’impulsar la participació ciutadana, promocionar l’associacionisme i donar suport a programes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social.

L’Ajuntament de Manresa ha signat amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa (FAVM) i l’Associació de Veïns del Barri de les Escodines els respectius convenis per als Plans de Desenvolupament Comunitari per a l’any 2019. Els convenis han estat rubricats per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el president de la FAVM, Antoni Erro; i la presidenta de l’AVV Escodines, Carme Carrió. Els actes han comptat també amb la presència del segon tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Barris, Joan Calmet; i Marina Hosta (FAVM) i Faustí Fígols (FAVM) i Carme Quintana (Escodines),

 

L’objecte del conveni amb la FAVM és regular la col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa –que atorga una subvenció de 72.000 euros-  per portar a terme els objectius fixats en la regidoria de Barris i Acció Comunitària així com el desenvolupament del Plans de Desenvolupament Comunitari de la FAVM, amb la finalitat de donar suport a les polítiques inclusives de la ciutat. 

 

Amb aquest conveni la regidoria de Barris té la voluntat d’impulsar la participació ciutadana en els programes de ciutat des de la proximitat; promocionar l’associacionisme com a eina bàsica de formació de capital social i cohesió social; i donar suport a programes i projectes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social, des d’una perspectiva comunitària.

 

Segons l’acord signat a l’AVV Escodines, l’Ajuntament de Manresa atorgauna ajuda econòmica en concepte de subvenció d’un import de 54.860 euros adreçats a  la realització del Conveni Marc d’Escodines, que inclou el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC), i l’ajuda per a la celebració de les festes tradicionals de les Enramades.

 

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’AVV de les Escodines té la voluntat de treballar en diferents objectius per aconseguir que sigui un barri inclusiu; facilitar la participació activa i la convivència veïnal; fomentar l’educació, la cultura i facilitant eines que millorin l’ocupabilitat; i impulsar projectes socials d’atenció directa als col·lectius en risc d’exclusió social; entre d’altres eixos de treball al servei de la comunitat.

 

 

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com