Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • La Policia Local de Manresa posa en marxa un radar mòbil per controlar la velocitat i evitar accidents >

La Policia Local de Manresa posa en marxa un radar mòbil per controlar la velocitat i evitar accidents

16/05/2019

La Policia Local de Manresa ha estrenat un nou radar mòbil, que utilitzarà al nucli urbà de la ciutat, especialment en carrers on s’ha detectat que hi ha vehicles circulen amb excés de velocitat. La mesura va encaminada a millorar la seguretat de conductors i vianants i evitar accidents i atropellaments. Per determinar l’indret on actua el radar es té en compte les demandes dels veïns i comerciants de la ciutat.


Aquesta setmana ha començat a funcionar un nou radar mòbil de la Policia Local de Manresa. L’aparell es va rebre fa unes setmanes, i després d’un període de proves i formació del personal, s’ha posat en funcionament. El nou equip disposa de tecnologia làser i es pot utilitzar amb un sistema informàtic amb control remot i ofereix la possibilitat de capturar imatges fotogràfiques, de dia i de nit.

 

L’objectiu és controlar la velocitat dels vehicles que circulen pel nucli urbà, per millorar la seguretat vial i evitar accidents i atropellaments. Així, algunes de les vies que s’utilitzarà de manera prioritària són aquelles en què, per les característiques que tenen, els vehicles poden superar la velocitat permesa, o on ja s’ha detectat que sovint se sobrepassen els límits. Entre aquests vials hi ha la carretera del Pont de Vilomara, la carretera de Santpedor, l’avinguda de les Bases de Manresa i l’avinguda dels Dolors.

 

Per determinar els indrets on s’utilitzarà el nou aparell,  es tenen en compte les peticions i  suggeriments que fan arribar les associacions de veïns.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com