Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • L'Ajuntament convoca el Premi Pare Ignasi Puig i Simon, dins els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2019 >

L'Ajuntament convoca el Premi Pare Ignasi Puig i Simon, dins els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2019

16/04/2019

Fins al 18 d’octubre es poden presentar els treballs de recerca relacionats amb la Manresa Ignasiana. El premi té una dotació de 1.500 euros.

L’Ajuntament de Manresa ha convocat una nova edició el Premi Pare Ignasi Puig i Simon, per a projectes relacionats amb la Manresa ignasiana. Aquest premi, forma part dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2019, té una dotació de 1.500 euros i el termini de presentació de sol·licituds finaliza el 18 d’octubre de 2019.

Segons les BASES del Premi, aquest s’adjudicarà a un projecte de recerca i divulgació que tracti algun aspecte històric de l’edat moderna des d’una perspectiva social, humana, artística o patrimonial emmarcat a l’entorn de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a manresa (1522-1523), de la seva canonització (1622), dels llocs de la ruda ignasiana de la ciutat, de la presència de la Companyia de Jesús a la ciutat o sobre la Manresa dels segles XVI al XVII.

Aquest més d’abril es van presentar el conjunt dels premis Lacetània 2019, que a partir d’ara han passat a denominar-se Premis Lacetània de les Arts i la Cultura. En aquesta edició ofereixen novetats importants, amb la incorporació de nous guardons, convocats per entitats representatives de l’art i la cultura, que inclouran un ampli espectre dels àmbits artístics i del món del teatre i el circ.

Coordinats per Òmnium Bages-Moianès, continuen participant en la convocatòria l’Ajuntament de Manresa, el Centre d’Estudis del Bages i el diari Regió7. La novetat d’aquesta edició és la incorporació a l’organització d’entitats com l’Associació Cultural El Galliner, el Cercle Artístic de Manresa i La Crica, que ampliaran el ventall de premis.

S’hi afegeixen com a nous premis el Premi El Galliner de textos teatrals, convocat pel Galliner; el Premi a la Projecció artística, enguany en la modalitat Ceràmica, convocat pel Cercle Artístic de Manresa; el Premi La Crica de Circ, convocat per La Crica, i el Premi Empremta, convocat per Òmnium en reconeixement a una iniciativa de país, personal o col·lectiva.

D’altra banda, el Premi Bages de Narrativa Jove, que va lliurar Òmnium Bages-Moianès per primera vegada el maig de l’any passat, s’incorpora també al cartell dels premis Lacetània.

A banda del Premi Pare Ignasi Puig i Simon sobre la Manresa ignasiana, ontinuen formant part de la convocatòria el Premi Antoni Esteve per a estudis sobre la Catalunya Central, el Premi Regió7 de Comunicació i el Premi Revista Dovella per a treballs de recerca per a joves.

Calendari dels premis

El termini de presentació de propostes i treballs acaba el dia 18 d’octubre.

Els premis es lliuraran en una gala al teatre Conservatori, durant la segona quinzena de novembre, una setmana abans de l’acte de proclamació del premi Bages de Cultura, que es continuarà fent al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, el darrer divendres del mateix mes.

Les bases detallades es poden consultar al web premislacetania.cat, on s’anirà publicant regularment informació sobre el conjunt de premis.

 

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com