Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • El primer Torneig del Camí Ignasià a Manresa esdevé una gran festa del bàsquet >

El primer Torneig del Camí Ignasià a Manresa esdevé una gran festa del bàsquet

14/04/2019

Entre dissabte i diumenge, uns 400 esportistes van gaudir d’aquesta primera edició del torneig, enmig d’un extraordinari ambient i amb la voluntat de continuïtat perquè que els propers anys sigui un referent en el calendari esportiu de la ciutat

El Primer Torneig del Camí Ignasià ha finalitzat aquest cap de setmana amb una gran èxit de participació i expectació tant a les competicions de 3x3 i 5x5 que s’han disputat a la plaça de Sant Domènec i als pavellons Complex Vell Congost i Ateneu les Bases. En total han estat més de 400 els esportistes masculins i femenins, amb 50 equips en la modalitat de 3x3 i 19 equips més en la modalitat 5x5.

Ahir a la tarda es celebrar l’acte de cloenda a Complex Nou Congost amb el lliurament de premis durant el qual el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, va valorar “molt positivament i estem esperançats en consolidar aquest torneig, ampliar-lo i donar-lo a conèixer encara més com a referent esportiu, d’intercanvi cultural i, en definitiva de promoció de la ciutat a través de Manresa 2022”. El regidor va tenir paraules d’agraïment “als clubs de la nostra ciutat que hi ha col·laborat: Bàsquet Oms i de Prat, AE la Salle, Fundació Joviat i Bàsquet Manresa 2015.

El torneig es va iniciar dissabte al matí a la plaça Sant Domènec amb la sisena prova del circuit 3x3 de la federació catalana en les categories sènior, cadet i infantil;  i també els partits de la categoria preinfantil, reservada als equips de les regions per on transcorre el Camí Ignasià (seleccions d’Euskadi, Navarra, la Rioja, Lleida i els comarques del Bages, Anoia i Osona).

Els guanyadors en la modalitat 3x3 van ser l’equip Tripl3shop (sènior masculí); els Daja (cadet masculí),  NB Bàsquet (infantil masculí), IF 2 Torelló Academy (infantil femení). En la categoria preinfantil de les localitats del Camí Ignasià, l’equip guanyador va ser la selecció d’Euskadi, tant en la categoria masculina i femenina.

La jornada de dissabte va finalitzar amb la recepció dels equips i seleccions al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, amb la presència de l’alcalde Valentí Junyent, i el diputat adjunt d’Esports de la Diputació de Barcelona, Pere Pons. En acabar molts dels assistents van presenciar en directe el partit de bàsquet al Nou Congost entre el Baxi Manresa i el Delteco GBZ.

Entre dissabte i diumenge es va disputar també el torneig 5x5 en la categoria premini. La categoria femenina es va jugar a l’Ateneu les Bases i la masculina al Complex Vell Congost.

En la categoria femenina, l’equip guanyador va ser l’Iraurgi d’Azpeitia i l'equip navarrès del Colegio San Ignacio va rebre el trofeu al fair play. En la categoria masculina va guanyar la Fundació Joviat en imposar-se al Olivar de Saragossa en el nivell A i l'equip de la Federació Andorrana va guanya la final del nivell B.

 

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com