Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Manresa organitza unes jornades de formació en turisme accessible adreçades al sector turístic comarcal >

Manresa organitza unes jornades de formació en turisme accessible adreçades al sector turístic comarcal

20/11/2023

Han arrencat avui al Museu de Manresa, amb una activitat en la qual els participants han anat en cadires de rodes i s’han posat antifaços, per tal de posar-se a la pell de persones amb diversitats funcionals.

L’Ajuntament de Manresa organitza aquest dilluns i dimarts les jornades ‘Acull 360’, una formació de dos dies sobre com atendre a nivell turístic col·lectius amb diversitats funcionals.  La formació, que té lloc a una de les sales del claustre del  Museu de Manresa, està impartida per Impulsa Igualdad – Tur4all, una empresa especialitzada en turisme accessible, que ja va elaborar el diagnòstic sobre accessibilitat turística a Manresa el 2021.

 

L’actuació forma part dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació, finançats amb fons europeus Next Generation -en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern d’Espanya- que, entre altres mesures, contempla l’execució d’un Pla Integral d’accessibilitat turística.

 

Les jornades, de caràcter teòric i pràctic, compten amb la participació d’entitats locals que treballen amb aquests col·lectius: Ampans, CASMACS, Fundació Althaia – Centre Residencial La Llum i Fundació ONCE. Totes elles participen de manera activa en les dinàmiques i taules proposades. Les jornades han comptat també amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages i de la Diputació de Barcelona.

 

La primera jornada ha arrencat amb la benvinguda del regidor d’Empresa, Turisme i Coneixement, Joan Vila Marta, i amb una explicació conceptual del turisme accessible. També s’ha parlat sobre màrqueting i opcions per donar a conèixer les propostes als col·lectius amb discapacitat, així com la dinàmica ‘Posa’t al meu lloc’, en la qual els assistents a la formació han fet una visita turística entorn del Museu Comarcal amb cadira de rodes, bastons i antifaços per tal de posar-se a la pell de persones amb diversitats funcionals. Ampans també ha proposat una dinàmica d’accessibilitat cognitiva per posar-se a la pell de persones amb diversitats intel·lectuals.

 

El segon dia consistirà principalment en una taula d’experiències on persones amb discapacitat de la ciutat explicaran les seves necessitats  a l’hora de poder gaudir de visites turístiques, i s’explicaran casos de bones pràctiques.

 

 

(*) Una imatge de l'actovitat 'Posa't al meu lloc' que s'ha fet al Museu

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com