Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Últims dies per demanar subvencions per a la creació i competitivitat d'empreses i comerç >

Últims dies per demanar subvencions per a la creació i competitivitat d'empreses i comerç

18/09/2023

Fins al 30 de setembre es poden demanar subvencions de l’Ajuntament de Manresa per  a l’adopció de mesures d’estalvi i eficiència energètica; per fomentar l’obertura d’activitats econòmiques i microcrèdits per afavorir la creació i consolidació d’empreses.

 

L’Ajuntament de Manresa informa que fins al pròxim 30 de setembre és obert el termini de tres subvencions amb l’objectiu de crear noves empreses i comerços a la ciutat i de fomentar la seva consolidació i de contribuir a l’estalvi i a l’eficiència energètica dels seus projectes.

Una de les subvencions obertes, que és una novetat d’aquest any, està enfocada a l’adopció de mesures d’estalvi i eficiència energètica. La poden sol·licitar activitats de comerç i serveis que estan situades en planta baixa o a peu de carrer. L’import de la subvenció és d’un mínim de 500 euros i d’un màxim de 1.000 euros, amb una inversió mínima de 500 euros. Es podran presentar presencialment (només per persones físiques que no realitzen una activitat econòmica) al Registre general de l'Ajuntament de Manresa (Pl. Major 1) o a qualsevol dels registres auxiliars o bé telemàticament a través d'aquest enllaç. Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

La segona subvenció correspon a la convocatòria anual d’ajuts destinats a fomentar l’obertura d’activitats econòmiques al Centre Històric, en tres línies diferents: ajut per inici d’activitat; ajut per realització d’obres i ajut per traspàs de negocis preexistents. Els ajuts tindran un topall de 3.000 euros en funció de la tipologia del projecte i de la línia d’ajut per la qual s’opti de les tres que s’han convocat. Es podran presentar presencialment (només per persones físiques que no realitzen una activitat econòmica) a l'OAC situada a la Pl. Major, o bé telemàticament a través d'aquest enllaç. Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.

Finalment, la tercera subvenció fa referència a la concessió de microcrèdits per afavorir la creació, consolidació i modernització d’empreses a Manresa, un ajut que compleix deu anys amb l’objectiu de facilitar l’accés al finançament de projectes empresarials. Aquesta nova edició manté les dues línies que hi havia actives fins ara i n’incorpora una de nova.

Així, es manté la primera línia destinada a la creació d’empreses, per a persones emprenedores que vulguin iniciar un nou projecte empresarial o agafin el traspàs d'un negoci a la ciutat, i es manté també la segona línia, destinada a noves inversions que suposin una ampliació o millora de la capacitat comercial o productiva, incloent-hi reformes del punt de venda, sempre que la intervenció incideixi en el procés de consolidació i destinades a empreses constituïdes amb menys de cinc anys d'activitat.

I s’afegeix una tercera línia, destinada exclusivament al sector del comerç i dels serveis amb més de cinc anys d’activitat que hagin de realitzar o hagin realitzat inversions per obres de reforma i adequació del local on s’allotgi l’activitat. Aquesta línia permetrà finançar despeses d’eficiència energètica, mobilitat, patologies estructurals greus, seguretat i accessibilitat, façanes o ampliacions, entre altres.


Els microcrèdits tenen un tipus d’interès del 0%, amb una devolució màxima de quatre anys. Els ajuts poden arribar fins al 100% del pressupost de la inversió o despesa, en totes les línies i amb un límit màxim de 5.000 euros per a cadascun dels projectes.

Es podran presentar presencialment (només per persones físiques que no realitzen una activitat econòmica) a l'OAC situada a la Pl. Major,  o bé telemàticament a través d'aquest enllaç. Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.


Subvenció per al Programa ‘TU+1’


A través de la Generalitat de Catalunya, també resta obert el termini per demanar ajut per al Programa "TU+1", que subvenciona la contractació indefinida d’una persona treballadora desocupada per part de les persones treballadores autònomes que no tinguin cap assalariat a càrrec seu.  

Les sol·licituds es poden realitzar  fins al dia 28 de setembre a les 15 hores a través del següent enllaç, on també hi podreu trobar informació més detallada de l'ajut.


L’import de l’ajut és de 19.745 euros per finançar la contractació d’una persona desocupada a jornada completa. El contracte ha de ser indefinit i la durada mínima de permanència de la contractació per percebre l’ajut haurà de ser de 18 mesos.  Poden sol·licitar l’ajut “TU+1” tant les persones treballadores autònomes com les societats limitades unipersonals que no tinguin persones contractades a càrrec seu en el moment de presentar la sol·licitud ni durant els sis mesos anteriors.

 

Per a més informació podeu contactar per correu electrònic a proempresa@ajmanresa.cat o per telèfon al 93 878 76 25.

 

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com