Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • L'Ajuntament de Manresa recorda els canals de suport a les víctimes del terratrèmol al Marroc >

L'Ajuntament de Manresa recorda els canals de suport a les víctimes del terratrèmol al Marroc

13/09/2023

Amb l’objectiu de col·laborar en la campanya de reconstrucció i de suport al poble marroquí que impulsa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, el consistori preveu aprovar una ajuda econòmica, d’acord amb els grups municipals.


L’Ajuntament de Manresa, seguint la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport a la població víctima del terratrèmol al Marroc, informa que les persones interessades a col·laborar poden fer les seves aportacions  a través de:

  • BIZUM 06974 (Concepte: Terratrèmol Marroc)

  • Transferència bancària amb el concepte “Terratrèmol Marroc” als següents comptes:
    • ES91 0182 6035 4102 0160 8531
    • ES71 2100 3200 9625 0002 9627

El consistori també preveu aprovar, d’acord amb els grups municipals, una ajuda econòmica. Seguint les recomanacions del Fons Català, l’Ajuntament de Manresa opta per canalitzar la donació per a la catàstrofe humanitària que viu el Marroc a través d’organitzacions de confiança que treballen sobre el terreny amb aportacions econòmiques.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits. És un bon instrument de coordinació en casos d’emergència, postemergència i de reconstrucció en casos de catàstrofes naturals o crisis humanitàries afavorint al treball xarxa de les administracions locals i a la participació de la societat civil.

El terratrèmol ja ha deixat 2.900 morts i 5.500 ferits

El fort terratrèmol, de magnitud 6,8 a l’escala de Richter, ja ha provocat 2.900 morts i 5.500 ferits, segons les últimes informacions facilitades pel Ministeri d’Interior del Marroc que ha recollit la televisió estatal SNRT.

El sisme es va registrar cap a les 23.10 hores de la nit de divendres passat i va sacsejar la regió al sud-oest de Marràqueix. L’epicentre es va localitzar a la localitat d’Ighil i va provocar l’esfondrament de nombrosos edificis. Les províncies més afectades han estat les d’Al Haouz, Marràqueix, Uarzazat, Azilal, Chichaoua i Taroudant.

Moltes carreteres i vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits, i mentre els veïns i les autoritats s’afanyen per retirar la runa, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d’esllavissaments de terra i les grans distàncies.

En aquesta fase el Fons Català està fent diagnosis amb la contrapart per definir els projectes. En contextos d’emergències des del Fons Català es recomana participar econòmicament en lloc de recollir o enviar materials donat que l’ajuda triga massa a arribar, suposa un cost econòmic i ambiental molt elevat, el transport de materials cap a la regió està sent molt difícil i cert material es pot comprar a països veïns.

El consistori dona suport als diferents col·lectius de la ciutat provinents del Marroc i a la població afectada davant d’aquesta situació.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com