Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Dissabte s'apagaran els llums de la Seu, la Cova i l'Ajuntament amb motiu de l'Hora del Planeta >

Dissabte s'apagaran els llums de la Seu, la Cova i l'Ajuntament amb motiu de l'Hora del Planeta

22/03/2023

Un any més, la ciutat de Manresa s’adhereix a “L’Hora del Planeta”, una iniciativa promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial que consisteix en una apagada elèctrica voluntària en llars, edificis, monuments i empreses per demostrar un suport global a l’acció contra el canvi climàtic. L’apagada es farà aquest dissabte, 25 de març, entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre. 

 

Aquest dissabte, 25 de març, l’Ajuntament de Manresa apagarà l’enllumenat ornamental dels edificis i monuments emblemàtics de Manresa: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova i la façana de la casa consistorial. Un any més, l’acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa a escala mundial promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada “L’Hora del Planeta”. L’apagada es farà entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre.

Es tracta d’una acció que implica milions de persones, ciutats, empreses i organitzacions cíviques de tot el món, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.

A Catalunya, desenes de poblacions deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa.  Aquesta acció té com a objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l’economia i a la salut.

L’ésser humà no viu a la natura: és natura, però sovint sembla oblidar-ho. Des del principi del segle, més i més rècords amb relació al canvi climàtic, la pèrdua de la biodiversitat i els índexs de contaminació s’han batut.

Com a mostra, diverses dades. L’any 2022 va ser el cinquè més càlid del món i el segon més extrem a Europa, segons el darrer estudi de Copernicus. De fet, els vuit darrers anys (de 2015 a 2021), han sigut els vuit anys més càlids mai registrats sobre la superfície de la Terra.

Els oceans mai han estat tan calents: tampoc han estat tan àcids en els últims 26 milions d’anys. El col·lapse d’espècies ha donat lloc a l’inici de la sisena extinció massiva: una quarta part dels animals i les plantes estan en perill d’extinció a causa de l’activitat humana.

Cal mobilitzar-se: cercar energies netes, demanar als governs iniciatives per a complir amb el Pacte de París, reduir la petja de carboni,  reduir i apostar per l’economia circular i les seves tres R: reduir, reutilitzar i reciclar. Una de les iniciatives més importants és l’Hora del Planeta 2023impulsada per WWF.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com