Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • L'Ajuntament inicia uns treballs de millora del paviment al carrer Cristòfor Colom >

L'Ajuntament inicia uns treballs de millora del paviment al carrer Cristòfor Colom

29/07/2022

L’actuació té la finalitat de reparar el paviment de formigó -aixecat a causa de les arrels dels arbres- així com les peces que formigó tipus llamborda que encerclen els escocells.

 

L’Ajuntament de Manresa, a través de la Secció de Manteniment de la Via Pública, ha iniciat una actuació de millora del paviment del carrer Cristòfor Colom, al barri de la Mion-Puigberenguer. Els treballs tenen la finalitat de reparar el paviment de formigó -aixecat a causa de les arrels dels arbres- així com les peces que formigó tipus llamborda que encerclen els escocells.

 

El carrer Cristòfor Colom és un carrer urbanitzat de plataforma única on hi havia deformacions del seu paviment provocades per l’empenyiment de les arrels de l’arbrat, fet que provocava diferències de cotes importants en algun punt del paviment amb perill de caigudes per als vianants.

 

L’actuació es farà sobre un tram de 70 m2, té una durada d’un més i un pressupost de 9.400 euros. Els treballs consisteixen en la demolició del paviment de formigó i de les peces de llamborda que estan aixecades i la reparació de la base del paviment. A continuació, es tornaran a col·locar les peces de llamborda a la cota que correspongui, es farà una nova estesa de paviment de formigó, deixant el conjunt en òptimes condicions per al pas dels vianants i els vehicles.

 

El regidor de  Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat, que ha visitat les obres, ha manifestat que en aquests moments està en marxa a la ciutat el Pla de Millora de l’Espai Urbà 2022, que enguany tornarà a dedicar un milió d’euros per millorar calçades, espais de vianants, parcs infantils i camins rurals.

 

Per al regidor “a banda d’aquest paquet important d’actuacions programades a la via pública, també hi ha altres actuacions com aquesta al carrer Colom o la substitució de rajoles al Passeig i diversos carrers del Centre Històric, que si bé no tenen un pressupost molt alt, des de la regidoria les considerem d’un gran valor, perquè donen resposta i solució a les peticions dels barris i perquè contribueixen a facilitar la mobilitat i la seguretat quotidiana del veïnat”. 

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com