Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Manresa Jove impulsa una campanya de sensibilització sobre el tabac dins la Setmana Sense Fum >

Manresa Jove impulsa una campanya de sensibilització sobre el tabac dins la Setmana Sense Fum

16/05/2022

Les accions, que tindran lloc del 17 al 31 de maig, tenen l’objectiu de sensibilitzar joves i adolescents perquè no s’iniciïn en el consum de tabac. L’Espai Jove Joan Amades inaugura aquest dimarts l’exposició “Tabac al descobert”, adreçada a alumnes de 2n d’ESO. També hi haurà activitats de conscienciació als instituts i a les universitats.

Manresa Jove inicia aquest dimarts diverses accions de sensibilització sobre el tabac amb motiu de la Setmana Sense Fum. L’objectiu és sensibilitzar la població juvenil de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac, abandonar-lo i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. D’aquesta manera, l'Oficina Jove del Bages (OJV) tornarà a realitzar diverses accions, tant al l’Espai Jove Joan Amades-OJB com als patis dels centres de secundària i les universitats.

D’una banda, l’Espai Jove Joan Amades acollirà des d’aquest dimarts, 17 de maig, fins al 31 de maig l’exposició “Tabac al descobert”, una mostra itinerant de la Diputació de Barcelona adreçada a joves de segon d’ESO i amb el suport de la regidoria de Ciutat Saludable de l’Ajuntament de Manresa.

L'exposició consta de 10 panells de temàtiques diverses, que es complementen amb la presència d’un dinamitzador durant la visita. El propòsit d'aquesta iniciativa és evitar o, com a mínim, ajornar l'experimentació amb el tabac. Es pretén generar actituds contràries a el consum de tabac i refermar la posició dels joves que no hagin fumat.

D’altra banda, entre el 16 i el 20 de maig, els Punts al Pati dels centres de secundària de Manresa acolliran una dinàmica en què es proposarà a l'alumnat que relacionin diferents problemes de salut associats al consum de tabac amb unes imatges extretes d'una campanya publicitària en contra del tabac.

A més, també es durà a terme la campanya informativa on es facilitaran recursos impresos que contenen informació amb un recull de dades i coneixements sobre l'impacte del consum de tabac, i recursos per deixar l'hàbit. En aquesta permanència, es pretén promoure la sensibilització i coneixement del tabac i els seus efectes en el nostre cos, en la salut de les persones del nostre entorn i el medi ambient.

També es farà l'acció tant a la Universitat de la UManresa-FUB com a l'UPC Manresa, els dies 17 i 18 de maig, on es repartiran igualment materials informatius.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC ) i de la Societat Espanyola de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) a Catalunya, que durant els últims anys han organitzat el Programa d’Atenció Primària Sense Fum. Es pot trobar més informació sobre la iniciativa al web de setmanasensefum.cat.

Assessoria de salut per a joves, familiars i professionals

Des de l’Oficina Jove del Bages s’ofereix assessorament en l’àmbit de salut adreçada a joves, familiars i professionals que vulguin fer alguna consulta. Es pot posar-s’hi en contacte a salutbages@oficinajove.cat o per WhatsApp (670 228 158). Per a més informació es pot consultar el web de Manresa Jove.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com