Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Manresa assistirà a la trobada d'ajuntaments de la Xarxa Mai Més i l'Amical de Mauthausen. >

Manresa assistirà a la trobada d'ajuntaments de la Xarxa Mai Més i l'Amical de Mauthausen.

13/11/2019

Manresa assistirà a la trobada amb ajuntaments implicats contra el feixisme i en la lluita per la memòria per debatre quines i com han de ser les polítiques públiques de memòria i de prevenció del feixisme.

L’Ajuntament de Manresa, integrant i col·laborador de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres Camps, assistirà aquest divendres, 15 de novembre, a la cinquena  Trobada d’Ajuntaments que tindrà lloc al Casal Pere Quart de Sabadell.

 

Una cinquena  trobada que agafa el relleu en l’organització a Manresa, que en va ser seu l’edició anterior. Aquesta edició consolida una Xarxa de municipis amb l’objectiu comú de treballar  per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans.

 

La tècnica de patrimoni hi assistirà en representació de l’Ajuntament de Manresa. També hi haurà representants d’altres entitats de la ciutat, com l’Associació Memòria i Història de Manresa.

 

Més de 80 ajuntaments de tot l’Estat, integrants i col·laboradors de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres Camps, participaran el proper divendres 15 de novembre a la V  Trobada d’Ajuntaments, una trobada que consolida una Xarxa de municipis amb l’objectiu comú de treballar  per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans.

 

Aquesta nova trobada sota la coordinació institucional i l’acolliment  de l’ajuntament sabadellenc i la gestió de l’Amical, posa en evidencia el desenvolupament d’aquest projecte municipalista que a partir del treball conjunt amb ajuntaments, associacions locals i centres de secundària, recupera les histories i biografies dels deportats i deportades locals, i vol dotar als tècnics i càrrecs electes municipals, d’eines de gestió i reflexió per impulsar i executar polítiques públiques de memòria, en un moment, l’actual, on creix la intolerància i l’extrema dreta, i on la defensa de les llibertats i la convivència, dels drets humans i civils, i dels valors republicans es més necessari que mai.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com