Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Inici >
  • Notícies >
  • L'ExpoBages amb més novetats dels darrers anys s'obre parlant de digitalització i indústria 4.0 >

L'ExpoBages amb més novetats dels darrers anys s'obre parlant de digitalització i indústria 4.0

L’ExpoBages 2019 s’ha obert oficialment aquest matí en un acte que ha tingut com a protagonista la indústria 4.0, una de les noves apostes d’aquest any pel que fa al contingut de la fira. L’enginyer membre de la Comissió Indústria 4.0 del Col·legi d’Enginyers de Catalunya, Xavier Pi Palomés, ha ofert una xerrada en què ha assenyalat que “la indústria 4.0 és la digitalització aplicada a tots els àmbits. Ja ningú se’n podrà escapar”. I ha afegit que el Bages, que ja es troba en primera línia en molts sectors industrials, té tots els ingredients per tenir un paper important en la nova indústria 4.0.

Durant l’acte també s’ha fet lliurament del premi Pollet d’Or a Frank Margenat, propietari del celler Oller del Mas. Margenat ha estat reconegut per l’organització de l’ExpoBages per la seva aposta per fer de Manresa i el Bages una destinació turística sostenible i de qualitat. Margenat ha agrait el guardó i l’ha volgut fer extensiu a totes les persones del celler. Ha tingut paraules de record per al seu pare, que és qui va prendre la decisió de plantar les vinyes i li va encomanar la passió pel que, ha dit, “és el somni de la meva vida”. 

D’aquesta 39ena edició d’ExpoBages, el coordinador de la comissió organitzadora, Llorenç Juanola, n’ha destacat les novetats en els àmbits de la tecnologia, amb el nou Espai 4.0, i la gastronomia, amb el Gastrosalut. Juanola ha assenyalat que l’ExpoBages és una fira històrica però que també aporta grans dosis d’innovació i que, gràcies a la decisió de traslladar-la al centre ara fa set edicions, “la ciutat se l’ha fet seva i avui tenim alguna cosa molt més gran que una fira multisectorial”. 

La directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, ha dit que el Bages és un territori creatiu i innovador i n’ha destacat el seu potencial industrial, cultural, turístic i gastronòmic, afirmant que la comarca és “un lloc de referència, un punt de trobada”. Ha tancat l’acte l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que ha assenyalat la voluntat de la fira de tenir projecció al territori, afegint que “volem que aquesta sigui una gran edició”.

L’ExpoBages 2019 se celebra durant tot aquest cap de setmana a Manresa amb prop de 150 expositors de sectors diversos i un amplíssim programa d’activitats culturals i festives. Entre les principals novetats d’aquesta edició, hi ha l’Espai 4.0, dedicat a les noves tecnologies com els drons, la mobilitat elèctrica o la impressió 3D, i el Gastrosalut, una fira d’alimentació saludable.
Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com