Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Actes del Dia Internacional dels Museus

Dissabte 18 de maig

Portes obertes al Museu del Santuari de la Cova. De 10 a 13 h. Amb visita a l’espai renovat de l’antiga sagristia i projecció del documental sobre la vida de Sant Ignasi. 

Portes obertes al Museu Comarcal de Manresa. De 10 a 14 i de 17 a 20 h.

Itinerari guiat per les escultures de Ramon Oms a la ciutat. A les 11 h. al Museu Comarcal de Manresa. Organitza: Associació pel MCM i Museu Comarcal de Manresa. Places limitades. Inscripcions a associacio.museu.manresa@gmail.com o al 619451284.

Visita guiada al Museu de la Tècnica de Manresa. A les 11.30 h. Organitza: Museu de la Tècnica- Parc de la Sèquia.

Els tresors del Museu. Visita guiada per conèixer les peces més emblemàtiques del Museu de la Seu. A les 12.30 a l’acollida de visitants (Baixada de la Seu 1). Organitza: Amics de la Seu i La Seu de Manresa.

Comerços emblemàtics al Centre Històric. A les 19 h. a l’Oficina de Turisme (plaça Major 10). Itinerari guiat pels comerços singulars dels carrers amb més història de la ciutat, a càrrec de Francesc Comas. Organitza: Comissionat pel Centre Històric de Manresa, Fundació Turisme i Fires de Manresa i Centre d’Estudis del Bages. 

Nit de swing al Museu de la Tècnica. A les 21 h. Taller i ball amb Bon Hop de Swing i food truck. Organitza: Museu de la Tècnica de Manresa, Parc de la Sèquia.


Diumenge 19 de maig


Portes obertes al Museu Comarcal de Manresa. De 10 a 14 h. 

Portes obertes al Museu de la Tècnica. De 10 a 14 h. 

Portes obertes al carrer del Balç. De 10 a 14 h. La visita al carrer és gratuïta. La visita complerta al centre d’interpretació medieval té el preu habitual de 5 € tarifa general i 4 € tarifa reduïda.

Portes obertes al Museu de Geologia Valentí Masachs. D’11 a 14 h. 

Presentació de l’exposició Fabricat amb minerals de Catalunya. A les 11 h. al Museu de Geologia Valentí Masachs. Exposició d’objectes que han pogut estar fabricats, de les seves matèries primeres i les possibles fonts d’extracció a les mines Catalanes. 

1939, l’abans i el després. A les 12 h. a l’Espai 1522 (plaça de Fius i Palà). Itinerari guiat pels escenaris que expliquen la història del Museu Comarcal de Manresa. Visita dels espais de les esglésies enderrocades, el magatzem del museu que conté les restes dels enderrocs, el carrer del Balç com a refugi an?aeri i final al claustre del museu, a les mostres de la commemoració del final de la Guerra Civil a Manresa. Organitza: Museu Comarcal de Manresa, Fundació Turisme i Fires de Manresa i Associació Memòria i Història de Manresa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona (Oficina del Patrimoni Cultural) i la Xarxa de Museus Locals.

MuseuEscape, el roomescape del museu. A les 12 h. al Museu de la Tècnica de Manresa. Treu l’entrellat a tots els enigmes que us proposa el Josep Maria Llorenç, un cintaire jubilat que, abans de morir va deixar el seu llegat a qui aconsegueixi resoldre totes les proves. Tot un trencaclosques dintre el Museu. Vine a fer aquest Room Escape familiar! A par?r de 8 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia a www.parcdelasequia.cat. Organitza: Museu de la Tècnica de Manresa, Parc de la Sèquia. 

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com