Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Inici >
  • Notícies >
  • Demà divendres se celebra el Fòrum Energia d'Ecoviure, dedicat a l'autoconsum fotovoltaic >

Demà divendres se celebra el Fòrum Energia d'Ecoviure, dedicat a l'autoconsum fotovoltaic

Aquest divendres se celebrarà el Fòrum Energia d’Ecoviure, la jornada professional sobre energies renovables que enguany està dedicada a l’autoconsum fotovoltaic. L’acte començarà a les 9 del matí i s’espera que hi assisteixin més d’una vuitantena de professionals d’aquest àmbit, tant de l’administració pública com del sector privat. El Fòrum Energia s’havia de celebrar en el marc de la fira Ecoviure però es va ajornar per la vaga general del 18 d’octubre. 

Durant la primera part de la jornada es parlarà dels recursos distribuïts i la transició energètica i s’hi exposaran casos d’èxit d’autoconsum i de comunitats de compartició d’energia. Altres temes que es posaran sobre la taula seran els models d’ordenança municipal, el suport governamental a l’autoconsum fotovoltaic, i el seu marc regulatori i legal. En la segona part de la sessió tindrà lloc una taula rodona amb comercialitzadores d’energia elèctrica i l’exposició de diferents experiències reals d’autoconsum fotovoltaic.

L’energia solar fotovoltaica ha de contribuir a aconseguir els objectius marcats per la Generalitat de Catalunya pel que fa a la transició energètica cap a un model 100% renovable. L’adopció de l’energia solar ha de permetre incrementar l’eficiència energètica, facilitar la integració de les energies renovables en el sistema elèctric i reduir les emissions contaminants i l’alta dependència energètica de Catalunya. 

Precisament aquesta setmana el govern català ha aprovat un decret llei de mesures urgents per fer front a l’emergència climàtica que elimina barreres administratives per a la implantació d'energia eòlica i fotovoltaica, i n'agilitza la tramitació.


Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com