Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Inici >
  • Notícies >
  • El Fòrum Energia d'Ecoviure dedicat a l'autoconsum fotovoltaic es farà el dia 29 de novembre >

El Fòrum Energia d'Ecoviure dedicat a l'autoconsum fotovoltaic es farà el dia 29 de novembre

El Fòrum Energia d’Ecoviure se celebrarà el divendres 29 de novembre. Aquesta és la nova data escollida per acollir aquesta trobada al voltant de les energies renovables, després que s’ajornés per la decisió de l’Ajuntament de Manresa de suspendre l’activitat pública en rebuig a la sentència del procés i adherir-se a la vaga general del 18 d’octubre. Enguany, el Fòrum estarà dedicat a l’autoconsum d’energia solar fotovoltaica i reunirà professionals, empreses i tècnics de l’administració per posar en comú i debatre les últimes novetats en aquesta matèria. El Fòrum Energia és està obert a qualsevol persona interessada en les energies renovables. Tindrà lloc a la sala d’actes del Palau Firal entre les 9 del matí i 2/4 de 2 del migdia i les inscripcions, que són gratuïtes, poden fer-se a través d'aquest web.

L’energia solar fotovoltaica ha de contribuir a aconseguir els objectius marcats per la Generalitat de Catalunya pel que fa a la transició energètica cap a un model 100% renovable. L’adopció de l’energia solar ha de permetre incrementar l’eficiència energètica, facilitar la integració de les energies renovables en el sistema elèctric i reduir les emissions contaminants i l’alta dependència energètica de Catalunya. 

Un dels temes que es tractaran durant el Fòrum Energia seran les novetats legals al voltant de l’energia solar, ja que el nou decret llei obre la porta a noves solucions d’autoconsum i elimina obstacles històrics com l’impost al sol. A la jornada es parlarà de com canvia l’escenari amb el nou reglament d’autoconsum, tant des del punt de vista de les comercialitzadores com del consumidor, analitzant casos reals d’implantació.

Durant la jornada es podran conèixer experiències que s’han o s’estan portant a terme, com la d’una cooperativa per a l’autoproducció vinculada a Som Energia, exemples d’instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum, l’autoconsum compartit en Ajuntaments, un cas d’èxit d’autoconsum amb emmagatzematge i casos d’èxit  d’autoconsum i comunitats de compartició d’energia.


El programa complet del Fòrum Energia es pot consultar en aquest enllaç.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com