Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Ecoviure arrenca amb bona afluència de públic i premiant una manteta de nadons d'Ecopràctica com a millor producte

  • La fira ha viscut aquest matí la seva inauguració oficial, amb parlaments i recorregut de les autoritats pels estands i una inspiradora xerrada del músic Natxo Tarrés

Ecoviure 2018 ha arrencat amb molt bona afluència de públic malgrat la pluja. Durant aquest primer matí de fira han estat moltes les persones que s'han apropat fins al Palau Firal de Manresa per conèixer propostes per a una vida més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. La fira, que acollirà, juntament amb Cuida't, una seixantena d'activitats paral·leles al llarg de tot el cap de setmana, s'ha iniciat amb una inspiradora conferència inaugural a càrrec del músic manresà Natxo Tarrés. Tarrés ha presenat la plataforma País Conscient, una iniciativa per impulsar un canvi social a partir de valors que posin al centre de tot el benestar de les persones i el bé comú.

Ecopràctica, premiada amb el millor producte

L'empresa Ecopràctica ha estat guardonada amb el premi al millor producte d'Ecoviure per la seva manteta per a nadons Marogi. Es tracta d'una manta de joc reversible, apta tant per a interior com per a exterior, elaborada artesanalment i que no conté tints tòxics, de manera que els nadons se la poden posar a la boca sense que això suposi cap risc. Ecopràctica és una empresa familiar ubicada a la comarca del Bages que es dedica a crear productes tèxtils de manera totalment sostenible i afavorint l'economia de proximitat.

El jurat dels premis Ecoviure ha concedit un accèssit a Aïllar pel seu sistema d'aïllaments insuflats d'edificis. L'aïllament insuflat consisteix en omplir amb material aïllant les càmeres d'aire existents a la llar. Es tracta d'un sistema que té molts avantatges en la rehabilitació d'edificis ja que no requereix obres, és ràpid i net, és econòmic, ecològic i eficient des del moment en què s'aplica.

L'acte inaugural ja comptat amb els parlaments del regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manresa i president de la comissió organitzadora d'Ecoviure, Jordi Serracanta, que ha destacat la bona arrencada de la fira pel que fa a afluència de visitants i a la suma d'esforços amb Cuida't, que se celebra també aquest cap de setmana al Palau Firal. El diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, ha elogiat la trajectòria d'Ecoviure i ha dit que és important que una capital de la Catalunya Central exerceixi de capital, com ho està fent Manresa aquest cap de setmana. Ha tancat els parlaments l'alcalde de Manrea, Valentí Junyent, fent referència a la conferència de Natxo Tarrés, que ha dit que "si no som capaços de cuidar-nos a nosaltres mateixos, no serem capaços de cuidar el planeta i la gent que estimem. Un repte que, ja dit Junyent, no és fàcil, però ha afegit que "a Ecoviure tenim elements per a aconseguir-ho".

Demà, taller de cuina amb Ada Parellada

Ada Parellada serà la gran protagonista del matí de diumenge amb un taller de cuina on explicarà com reaprofitar els aliments, a les 11 del matí. Parellada, xef del restaurant Semproniana, és una gran lluitadora contra el malbaratament alimentari i a favor de la cuina d'aprofitament.

Totes les activitats de la fira poden consultar-se a www.ecoviure.cat.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com