Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Fòrum Energia 2023

ENCAIX DE LES COMUNITATS ENERGÈTIQUES I LA NORMATIVA MUNICIPAL · 20 d'octubre de 2023

PROGRAMA 

8.30-9.00 Inscripcions

9.00 Benvinguda

9.15 
Quo vadis legal de comunitats energètiques 
Jorge Andrey Advocat i soci de Schlaich Dauss SLP

Contingut de la ponència
S´abordaran qüestions amb rellevància transversal per les comunitats energètiques, com ara: el principi de legalitat i la transició energètica, reptes concrets actuals pels projectes, desenvolupaments normatius presents i futurs rellevants, recolzament públic i comunitats energètiques.

Entitat
Schlaich Dauss SLP és un despatx d’advocats amb oficina central a Barcelona especialitzat en
energies renovables i transició energètica.

9.45 Torn de preguntes

10.00
Model de cessió de quotes de participació en instal·lació fotovoltaica municipal. Model jurídic i experiència pràctica
Jordi Turon Vicesecretari de la Diputació de Girona
Xavier Massa Director d’Operacions a Km0 Energy

Contingut de la ponència
Descripció del model legal aplicat a la cessió de quotes de participació en instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum col·lectiu de titularitat municipal a veïns, veïnes i comerços.
Experiències pràctiques sobre l’aplicació del model de cessió de quotes de participació en instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum col·lectiu de titularitat municipal a veïns, veïnes i comerços.

Entitat
La Diputació de Girona és una institució de govern local que dona suport als 221 municipis de les comarques de Girona amb l’objectiu que tots els ciutadans disposin d’uns serveis públics de qualitat.
KM0 Energy empresa fundada al 2019 per fer realitat la transició energètica cap a un model distribuït. Assessorem entitats publiques i privades en la descarbonització de les seves activitats i en projectes de generació distribuïda.

10.30 Torn de preguntes

10.45 Pausa-cafè

11.15
Cessió directa de la concessió demanial de l’ús privatiu de les cobertes i les plaques fotovoltaiques per a comunitats energètiques locals
Josep Rovira Advocat del Departament de Dret Públic de NOVACELONA, SL
Montserrat Arnedo Secretària de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló
Míriam Menéndez Secretària de l’Ajuntament de Balenyà
Contingut de la ponència
Cessió directa de la concessió demanial de l’ús privatiu de les cobertes per a realitzar instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum per a comunitats energètiques locals (cooperatives de consum).

Entitat
NOVACELONA és un despatx professional multidisciplinari que compta amb professionals de les branques del dret, l’economia, l’arquitectura i les relacions laborals, que va iniciar la seva activitat l’any 1970. Sobretot en els darrers anys el despatx ha consolidat un sòlid equip professional amb coneixement i experiència, també, en les diferents disciplines del dret administratiu, i en especial, el dret urbanístic, àmbit que per la seva especialitat ofereix un alt grau de complexitat tècnica.

11.45
Concessió de l’ús de cobertes d’edificis municipals per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, mitjançant el concurs públic
Tayla López de la Rosa Tècnica superior d’administració general. Departament de Contractació Pública. Ajuntament de Taradell

Contingut de la ponència
Procediment per la cessió del dret d’us del domini públic mitjançant el concurs públic, en el present supòsit cobertes d’edificis municipals, per tal de que les comunitats energètiques sense ànim de lucre puguin instal·lar plaques solars fotovoltaiques.

Entitat
L’Ajuntament de Taradell com a impulsor del procés de transició energètica promou actuacions per disposar d’un model de consum final d’energia, basat en l’eficiència i l’ús de recursos energètics renovables i locals a través d’iniciatives socials i mediambientals.


12.15
Taula rodona
Encaix de les comunitats energètiques i la normativa municipal

13.30 Cloenda

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com