Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Inici >
  • Notícies >
  • El Fòrum Energia d'Ecoviure ja té una vuitantena d'inscrits >

El Fòrum Energia d'Ecoviure ja té una vuitantena d'inscrits

El Fòrum Energia d’Ecoviure dedicat a l’autoconsum fotovoltaic ja té prop d’una vuitantena d’inscrits. La jornada se celebrarà el proper divendres 29 de novembre, de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia, a la sala d’actes del Palau Firal de Manresa. Les persones que estiguin interessades en assistir-hi encara poden inscriure’s gratuïtament a través del web www.ecoviure.cat.

La sessió començarà a les 9 del matí amb la benvinguda institucional. La primera de les xerrades parlarà sobre el paper dels recursos distribuïts per assolir la transició energètica i anirà a càrrec de Santi Martínez, director general de Km0. Energy. Seguidament, Franc Comino, director de Webatt, explicarà casos d’èxit d’autoconsum i de comunitats de compartició d’energia.

En la següent ponència, a càrrec de Piet Holtrop, advocat especialista en transició energètica, s’exposarà una proposta de model d’ordenança municipal. Després, Albert Vendrell, tècnic de l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, explicarà el suport d’aquest organisme a l’autoconsum fotovoltaic en els municipis de la demarcació. Helena Badger, responsable legal d’autoconsum a Holaluz, parlarà del marc regulatori de l’autoconsum i les seves potencialitats.

Després de la pausa es farà una taula rodona amb comercialitzadores d’energia elèctrica en la que participaran les empreses Feníe Energía, Holaluz i Som Energia. Per acabar la jornada, s’exposaran diferents experiències recents d’autoconsum fotovoltaic: una proposta cooperativa per a l’autoproducció, a càrrec de David Berenguer i Àlex Caralps, socis de la cooperativa Som Energia i membres del grup local del Bages; casos reals d’instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum segons el RD 244/2019, a càrrec d’Enric Massaneda, responsable del departament d’Energies Renovables d’Elèctrica Pintó; autoconsum compartit en ajuntaments, a càrrec d’Albert Caromalde, director comercial d’Azimut 360; i un cas d’autoconsum fotovoltaic amb emmagatzematge a l’Alt Empordà, a càrrec d’Aleix Massana, director general de Solit Energia.

El Fòrum Energia és la principal trobada professional de la fira Ecoviure. Està dedicada a les energies renovables i cada any reuneix experts, professionals i tècnics de l’administració. Enguany, el Fòrum es va ajornar per la vaga general del 18 d’octubre. Per aquest motiu, s’ha traslladat la seva celebració al divendres 29 de novembre.


Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com