Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Inici >
  • Notícies >
  • Álex Galán, el 'viatger del gel', serà el ponent de la conferència inaugural d'Ecoviure >

Álex Galán, el 'viatger del gel', serà el ponent de la conferència inaugural d'Ecoviure

Álex Galán, conegut com el “viatger del gel”, serà el ponent de la conferència inaugural d’Ecoviure, que es farà el dissabte 19 d’octubre, a les 11 del matí, a la sala d’actes del Palau Firal de Manresa. Álex Galán és un documentalista asturià que ha viatjat als llocs més freds del planeta per veure com el canvi climàtic està afectant a les persones que hi viuen. Galán ha centrat el seu treball en mostrar el costat humà de les tribus més aïllades de la Terra, recollint els missatges d’alerta d’aquells que necessiten el fred per mantenir la seva cultura ancestral i la seva forma de vida salvatge.

La conferència portarà per títol “Fred, silenci i soledat” i en ella Galán explicarà la seva experiència viatjant per territoris com Sibèria, Mongòlia, Xina, Kyrgyztan o Kazakhstan i convivint amb famílies nòmades que estan experimentant en primera persona els efectes de l’escalfament global. Mars que desapareixen, glaceres extingides, pescadors que s’han hagut de reconvertir a pastors de camells o guerres per l’aigua són algunes de les conseqüències d’un canvi climàtic que ja és un fet.

Format com a tècnic de medi ambient, des de fa temps dirigeix documentals i programes de televisió i ofereix conferències on llança un missatge de consciència ambiental per a tots els públics. Ha col·laborat en mitjans de comunicació com TVE, Cadena Ser, Onda Cero o Rac1 explicant aspectes relacionats amb el clima i els últims indígenes del nostre planeta.

Sobre la fira Ecoviure
Ecoviure se celebrarà els dies 19 i 20 d’octubre a Manresa. És una de les fires més antigues de Catalunya dedicada a la sostenibilitat i el medi ambient, amb una àmplia oferta d’empreses de sectors com l’alimentació ecològica, el tèxtil sostenible, la cosmètica natural, les energies renovables o la bioconstrucció. La fira es complementa amb un programa d’activitats divulgatives com ara tallers i xerrades, així com amb trobades de caire professional. L’entrada és gratuïta.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com