Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Un mes per Ecoviure 2022

Menys d’un mes per la 23a edició d’Ecoviure, la fira de la sostenibilitat de Manresa

La setmana Ecoviure, que tindrà lloc del 17 al 23 d’octubre al centre de Manresa i al Palau Firal, compta amb un programa ple d’activitats, jornades professionals i una fira-mercat, entre altres

 
Fa unes setmanes els organitzadors de l’Ecoviure van fer les primeres confirmacions i activitats previstes per la 23a edició de la fira, les quals comptaven amb novetats com el canvi d’ubicació de la fira-mercat dels dies 22 i 23 d’octubre al centre de la ciutat, la incorporació de dos jocs familiars de pistes, les quatre exposicions o la projecció de pel·lícules a l’Auditori de la Plana de l’Om. D’ençà d’aquestes novetats, l’organització ha continuat  treballant per tenir el programa pràcticament tancat. Totes les novetats, la versió més actualitzada del programa i els formularis d’inscripcions es poden trobar a la pàgina web www.firamanresa.cat/ecoviure.

Dintre de les noves confirmacions, destaquen la xerrada inaugural del catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona Narcís Prat i Fornells,  director del grup de recerca Freshwater Ecology and Management (FEM). La xerrada titulada “Canvi climàtic, situació hídrica dels boscos i incendis forestals” tindrà lloc el dimecres 19 d’octubre a les 19h, a l’Auditori de la Plana de l’Om. També, ressalta la participació en el Fòrum Energia –una de les tres Jornades Professionals de l’edició d’enguany- del Joan Vila, CEO d’LC Paper, el qual oferirà la xerrada “Crisi econòmica, una oportunitat per canviar el model econòmic” el divendres 21 d’octubre a les 9:15h al Palau Firal de Manresa.
Una altra de les novetats són els dos jocs familiars de pistes que tindran lloc el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre al centre de Manresa. Un tindrà a veure amb Ecoviure, i l’altre, organitzat per la Diputació de Barcelona, sobre el canvi climàtic. Aquesta activitat se suma a les moltes organitzades per acompanyar la fira-mercat del cap de setmana, com els contes i jocs d’aigua de l’estand de Flors Sirera. També s’ha confirmat el títol de les pel·lícules que es projectaran: es tracta de les pel·lícules Oro Blanco (Grímur Hákonarson, 2019) el divendres 21 d’octubre a les 21h a l’Auditori de la Plana de l’Om, i La barca del vent, encarada a un públic infantil. Totes dues en col·laboració amb el CineClub Manresa.

Aquest any col·laboren amb Ecoviure quatre restaurants que oferiran durant el cap de setmana menús ecològics. Es tracta del Kursaal Espai Gastronòmic, la Cafeteria Restaurant Miami, el Restaurant Circus i el Restaurant Las Vegas. A la plaça Crist Rei hi haurà instal·lada la FoodTruck Happy Foods, guanyadora del concurs de FoodTrucks del programa Joc de Cartes de TV3.

Ecoviure, la fira de la sostenibilitat de referència
Des de 1997, Ecoviure és una fira multisectorial que gira entorn la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta, que té com a objectiu ser el punt de trobada entre persones i professionals que, des de diferents àmbits, tenen consciència pel món que en el que vivim i es preocupen per conservar-lo i millorar-lo.
Ecoviure està organitzada per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa amb col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Manresa, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, Aigües de Manresa i l’Escola Agrària de Manresa.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com