Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Ecoviure s'obre a la ciutadania amb un debat sobre canvi climàtic i malalties emergents

Un debat sobre la relació entre el canvi climàtic i les malalties emergents donarà el tret de sortida a la part d’Ecoviure adreçada al gran públic. Serà el proper divendres 8 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’auditori de la Plana de l’Om i comptarà amb la participació de diferents experts que donaran pautes per actuar contra el canvi climàtic. L’acte és obert a tothom i les inscripcions poden fer-se en aquest enllaç. Ara mateix ja hi ha reservades una trentena de places, prop de la meitat de les disponibles. A més d’assistir-hi de manera presencial, l’acte també es podrà seguir per streaming al canal de YouTube de Fira de Manresa.

La moderadora del debat serà la geògrafa i comunicadora manresana Míriam Santamaria. Com a ponents, hi seran Cristina O'Callaghan, Investigadora a l'Institut de Salut Global Barcelona; Salvador Pueyo, investigador i membre del grup Recerca i Decreixement; Salvador Samitier, Cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic i Maria Sisternas, arquitecta urbanista. 

Entre els temes que es posaran sobre la taula hi ha la relació entre la pèrdua de biodiversitat, el canvi climàtic i les malalties emergents com és el cas de l’actual pandèmia de Covid-19. També es parlarà dels riscos que suposa l’emergència climàtica per a la salut de les persones i de si el decreixement econòmic és una opció viable per frenar tant la crisi climàtica com la pandèmica. Per últim, s’exposaran 5 mesures que podem aplicar per millorar l’impacte ambiental de les ciutats.


Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com